Friday, January 10, 2014

Moleküler Biyoloji ve Genetik Mezunu Resmi İş İmkanı Özel Sektör İş Alanı












molekuler biyoloji ve genetik mezunu resmi is imkani ozel sektor is alani 1

mol. biy. ve gent. mesleği
Moleküler Biyoloji ve Genetik Meslek Bilgisi Moleküler Biyoloji ve Genetik Mezunu Nerelerde Çalışır?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü puan türü MF-3 tür.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Moleküler biyoloji ve genetik programına gireceklerin fen derslerinde başarılı olması gerekmektedir. Bu alanda çalışacak kişi, meraklı, gözlemci, sabırlı bir araştırmacı olmalıdır. Bu alanda çalışmak bazı zaman yıllarca sürebilecek araştırma gerektirebilir. Bu nedenle, bu alana girmek isteyen kişilerin herşeyden, doğayı sevmesi, calılarla uğraşmaktan hoşlanan, bilimsel çalışmalardan doyum sağlayan kişiler olmaları gerekmektedir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Moleküler biyoloji ve genetik programında biyoloji, kimya, matematik, bilgisayar dışında, elektrik ve manyetizma, mikrobiyoloji, fizyoloji, gen moleküler biyolojisi gen mühendisliği uygulamaları gibi dersler okutulmaktadır. Staj ve bitirme projesi yaptırılmaktadır.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme

Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunlarına BİYOLOG ünvanı verilmektedir. Biyologlar hastanelerde, sağlık koruma enstitülerinde, ıslah merkezlerinde, ilaç endüstrisinde görev almakta olup laboratuarlarda özellikle hücrelerin incelenmesi, genetik yapısının özümlenmesi ve iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yaparlar. Biyologlar üniversitelerin, fen, tıp, ziraat, eczacılık ve veterinerlik fakültelerinde akademisyen olabilirler. TÜBİTAK gibi resmi kurumlarda ve ilaç endüstrisinde araştırmacı, çeşitli sağlık kuruluşlarının laboratuarlarında yönetici olabilirler. BU YAZIYA YORUM YAPIN...




No comments:

Post a Comment