Evde döner yapıp bir de üstüne İskender Kebap yaptınız mi ?:)Eğer cevabınız hayır ise,hemen yarın bu tarifi hazırlamaya baslayın derim ben...
Bu tarifi nerden yazdığımı bir türlü bulamadım arkadaslar.Bayagı uzun zamandır yapıyorum ama mensei maalsef hatırımda degil.
Bugun programda da yaptık ,izleyenler ne kadar basit ve kolay olduğunu gorduler.İzleyemeyenler için tarif ve malzeme listesi geliyor :)
Dönerimiz için:
500 gr yagsıza yakın kıyma
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kasığı yoğurt
1 adet sogan (rende yapılıp sadece paso kısmı eklenecek..suyu asla eklenemeyecek)
1 çay kaşığının ucuyla karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
sos için:
2-3 adet rende domates
1 yemek kasığı tereyağ
1 yemek kasığı salca
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tırnak pidesi(kebapçılardan temin edebilirsiniz)
uzeri için:
1 yemek kasığı kızdırılmış tereyağ
yoğurt
biber
domates
Kıymamızı cok iyi yoğurup,dikdortgen bir kalıbın içine sterç film yayıp sıkıca bastırıyoruz.Buzluğa kaldırıp donması için 1 gece bekletiyoruz...
Eretsi gun donan dönerimizi dilimleyebilirsiniz.Önemli olan ince olması...
Fırına dayanıklı kabımızın içine pidelerimizi doğrayıp koyuyoruz.Onun üstüne dilimlediğimiz dönerimizi yerleştiriyoruz.
200 derece fırında dönerlerimiz kzıarana kadar pişiriyoruz.Onlar pişerken biz sosumuzu hazırlayıp kenara alıyoruz.
Sosumuzda piştikten sonra donerimizi fırından alıp,uzerine sosumuzu ve kızdırdığımız tereyağımızı gezdiriyoruz.Yoğurt ,domates ve biberle iskenderimizi tamamlayıp servis yapıyoruz
Bu makale hakkinda daha detayli yazi gorebileceginiz faydali bir web kaynagi : adana ev yapimi
No comments:
Post a Comment