Gördüğüm kadarıyla yapımını özetleyeyim,kaz etinden yapılan bu lezzetli yemek,önce hamurları açılıp saç ta pişirilerek işe başlanıyor..Kaz' ın yağı pişirilmeden alıp eritilir,etleri haşlanır,haşlanan suyunda bulgur pilavı pişirilir(yağsız pişirilir)...Açılan hamurlar parçalara ayrılır eritilen sıcak kaz'ın yağına batırılır,kalan yağ bulgur pilavı ile karıştırılır,tepsiye pilav üzerine haşlanmış kaz etleri kenarlarına hamurlar koyularak servise hazırlanır...Hamurlara pilav ve et alınırak elle afiyetle yenilir...Tabiki yanında leziz turşu ,az şekerli komposto ve ayranını unutmamak gerekiyor,mmmmmm bu yemek yenmezmi ,hemde tıka basa yenir :) :)
Friday, April 25, 2014
TİRİT ZİYAFETİ :)
Gördüğüm kadarıyla yapımını özetleyeyim,kaz etinden yapılan bu lezzetli yemek,önce hamurları açılıp saç ta pişirilerek işe başlanıyor..Kaz' ın yağı pişirilmeden alıp eritilir,etleri haşlanır,haşlanan suyunda bulgur pilavı pişirilir(yağsız pişirilir)...Açılan hamurlar parçalara ayrılır eritilen sıcak kaz'ın yağına batırılır,kalan yağ bulgur pilavı ile karıştırılır,tepsiye pilav üzerine haşlanmış kaz etleri kenarlarına hamurlar koyularak servise hazırlanır...Hamurlara pilav ve et alınırak elle afiyetle yenilir...Tabiki yanında leziz turşu ,az şekerli komposto ve ayranını unutmamak gerekiyor,mmmmmm bu yemek yenmezmi ,hemde tıka basa yenir :) :)
No comments:
Post a Comment