Sunday, May 11, 2014

MANTAR ŞEKLİNDE FIRINDA PATATES







Bugün güloannemutfakta  Et ve tavuk yemeklerin yanında sunabileceğiniz çok keyifli eğlenceli mantar şeklinde  harika soslu fırında paatates kızartmamız var



MALZEMELER


İstediğiniz kadar ince uzun ince kabuklu patates

Elma oyacağı veya dolma oyacağı alet


SOS İÇİN

Zeytinyağı

Rendelenmiş veya dövülmüş sarımsak

Tatlı veya acı kırmızı toz biber

kekik

Tuz


YAPILIŞI


Patateslerin kabukları soyulmadan iyice fırçalanıp yıkanır.   Tam ortadan ikiye kesilir.Mantarın sapını oluşturmak için Aparatı tam ortasına batırıp aparatın bitim yerinden  patatesleri bıcakla kesip aleti çıkarıyoruz.

Çok az bir su ile 3-4 dak haşlayın iyice soğutun. Hazırlanan sos ile harmanlayıp  yağlı  kağıt serilmiş fırın kabında kızarana kasar pişirin.

AFİYET OLSUN

1 comment: