Wednesday, April 23, 2014

MEKİK




mekik 1mekik 2
KURSTA YAPTIĞIMIZ MİS GİBİ TEREYAĞ  VE BADEMLİ HARİKA BİR LEZZET


MALZEMELER

250 gr. yumurta akı (7 yumurta akı )

250 gr. tereyağı

125 gr. toz badem

125 un gr. 


20 gr. kabartma tozu

250 gr. toz şeker

YAPILIŞI


 Tereyağı eritilir.(yakmadan kaynatılır.) özellikle kaynatılacak.

 Mikserde toz badem, un, kabartma tozu, şeker ve yumurta akı iyice çırpılır.

. Çırpılma işlemi devam etmekte iken kaynamakta olan tereyağı yavaş yavaş ilave edilir. iyice yedirilir.

bu kekin  tutması için tereyağının kaynar olması ve çırpma devam ederken yavaş yavaş ilave edilmesi gerekmekte. Yoksa yumurta beyazları homojen bir şekilde karışmayacağı için istenen sonuç alınamayacaktır

 Mekik kalıplarına bir yemek kaşığı kadar çok dolu olmayacak şekilde dökülür. Kalıplarınızı yağlamaya gerek yok.

 200 derecede kızgın fırında hafif kızarana kadar pişirilir.


NOT:badem tozu yerine ince çekilmiş fındık tozu  tozu da kullanılabilir.


Her bir mekiğin ortasına 1'er vişne konulabilir.ben kalıbım olmadığı için kağıtlarda pişirdim ,aslında mekik kalıpları var



No comments:

Post a Comment